Pişmeyen Muzlu Cheesecake

Standard

Evet yanlış yazmadım, bu cheesecake pişmiyor. Yani saatlerce pişmesine uğraştığımız, pişerken de aman çatlamasın diye o kadar zahmete girdiğimiz benmari pişirme yöntemleri bu tarfite yok!! Çok pratik ve lezzetli bir tatlı. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet yaprak jelatin
200 gr iyice ezilmiş, püre haline getirilmiş muz (+dekor için de ihtiyacınız olacak)
70 ml portakal suyu
300 gr labne peyniri (kullanmadan önce suyunu mutlaka süzün)
100 gr pudra şekeri
3 adet yumurtanın sarısı
1 paket (200 ml) krema
 
Tabanı için:
1 paket Eti Burçak
100 gr erimiş tereyağı
20 cm’lik yuvarlak kelepçeli kalıp (tabanı yağlı kağıt ile kaplanmış)
 
Hazırlanışı:
Bisküvileri mutfak robotunda çekin. (Mutfak robotunuz yoksa, bisküvileri buzdolabı poşetine koyup bardağın alt kısmıyla ezebilirsiniz). Erittiğiniz ve soğuttuğunuz tereyağını bu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.  Karışımı 20 cm çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirin. İç harcı hazırlarken, kalıbı buzdolabında bekletin.
 
Jelatinleri ılık su dolu bir kaba koyun ve bekletin.
 
Isıya dayanıklı bir kaba, püre haline getirdiğiniz muzları ve portakal suyunu alın. Orta ateşte 7-8 dk pişirin. Daha sonra ksoğuması için ateşten alın.
 
Labne, pudra şekeri ve yumurta sarılarını mikserde düşük hızda iyice çırpın. Koyu ve pürüzsüz bir karışım elde edeceksiniz.  
 
Ayrı bir kapta, kremayı yüksek devirde yine katı kıvama gelinceye kadar çırpın. Sönmemesine özen gösterek, labneli karışıma ilave edin ve elinizle çok az karıştırın.
 
Jelatinleri sudan çıkartın ve iyice ılımış muzlu-portakal sulu karışıma ekleyin. Bu aşamada karışımın sıcak olmaması çok önemli. Aksi halde jelatinler özelliklerini kaybediyorlar. Jelatinlerinler iyice eriyene ve görüntüsü kaybolana kadar karıştırın. Labneli karışımdan önce bir kaşık, daha sonra azar azar tüm karışım olacak şekilde muzlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
 
Hazırladığınız bu karışımı, cheesecake tabanının üzerine dökün ve alüminyum folyo ile kaplayıp buzdolabında 1 gece soğutun. Servis yapmadan önce dilim muzlarla dekora edebilirsiniz.

Yorum bırakın